UPDATE

HotNews.roFoto: Hotnews

Alpinistul roman Teo Vlad a confirmat ca se afla in Tabara Avansata de pe fata Nordica a muntelui, in cadrul expeditiei Everest 2015 Expedition - Teo Vlad, arata un al doilea comunicat de presa al Asociatiei Romana pentru Alpinism si Explorare.

Potrivit Asociatiei, la ora Romaniei 14:40 el a transmis telefonic: 'S-a simtit cutremurul, dar sunt bine. S-a format o mare crevasa in zona North Col. Chinezii vor cobori cateva zile de pe munte. Eu voi cobori maine in Tabara de Baza.'

"In ceea ce ii priveste pe alpinistii romani aflati pe fata nepaleza a muntelui, Justin Ionescu si Zsolt Torok, nu avem inca informatii confirmate. Este foarte posibil ca Daniel Mazur sa se fi aflat totusi in Tabara de Baza in momentul producerii avalansei. Speram ca cei doi romani sunt bine si asteptam vesti", arata sursa citata.

Potrivit unui comunicat de presa anterior, singurele informatii sigure privind situatia de pe Everest proveneau de la alpinistul roman Alex Gavan, aflat la ora producerii seismelor in Tabara de Baza Sudica a Everestulu.

Acesta a postat pe contul sau de Twitter: "Cutremur puternic in Tabara de Baza Everest apoi avalansa puternica dinspre Pumori. Am fugit din cort pentru a-mi salva viata. Sunt bine. Multi oameni pe munte."

Daniel Mazur, aflat in Tabara 1 de pe fata sudica a Everestului a transmis ca Tabara de Baza a fost sever afectata, iar echipa lor se afla izolata in Tabara 1, informeaza Asociatia.