Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, si elevii sai de clasa a IX-a de la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu s-au aflat, joi, intr-o excursie la Bucuresti, unde au vizitat Palatul Parlamentului, precum si Muzeul Cotroceni, scrie Mediafax.

Klaus Iohannis si sotia sa, la Palatul CotroceniFoto: Presidency.ro

Carmen Iohannis, care este profesoara de limba engleza, si-a adus elevii a caror diriginta este intr-o excursie in Capitala.

"Tinerii sunt cei care vor sa schimbe lucrurile si au energia sa faca asta. Sunt generatia care, daca vrem sa schimbam Romania, va face aceasta schimbare. A venit momentul ca acestia sa se simta reprezentati de actuala clasa politica si de preocuparile politicienilor", a scris Klaus Iohannis, pe contul sau de Facebook, alaturi de o poza cu sotia sa si elevii acesteia.

Sotia presedintelui si elevii sai de clasa a IX-a au vizitat Muzeul Cotroceni, dar si Palatul Parlamentului, unde joi activitatea parlamentara a fost restransa la lucrul in comisii, vizita acesteia nefiind anuntata oficial.

Carmen Iohannis preda limba engleza la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu si este diriginta la clasa a IX-a. Intr-un interviu acordat televiziunii publice, in luna ianuarie, sotia presedintelui Klaus Iohannis spunea ca nu ar vrea sa renunte la cariera de profesor si ca intentioneaza sa pastreze cateva ore la liceul sibian si sa continue sa ghideze elevii din clasa sa si in urmatorii ani.

"Incerc sa fac acest efort, sa fiu cateva zile la Sibiu si cateva zile la Bucuresti", spunea ea.

O luna mai tarziu, in 26 februarie, Carmen Iohannis declara, la Berlin, unde l-a insotit pe presedinte in vizita oficiala, ca deocamdata nu si-a inceput activitatea de Prima Doamna, dar ca i-ar placea sa se implice in educatie si in sustinerea tinerelor talente.

Totodata, sotia presedintelui a recunoscut ca ii este greu sa faca naveta de la Sibiu la Bucuresti.

"Mi-e greu, dar deocamdata nu am unde sa ma mut. Mai asteptam", a afirmat ea, adaugand ca doreste sa predea in continuare, "macar cu jumatate de norma".