Doua masini militare care se deplasau in convoi pe soseaua de centura a municipiului Galati au fost implicate, vineri, intr-un accident rutier, fara sa existe victime, insa una dintre masini, apartinand Politiei Militare Romane, a fost avariata, intr-unul din autovehicule fiind militari americani, transmite Mediafax.

Accidentul de circulatie s-a petrecut in timpul deplasarii unui convoi militar catre Poligonul Smardan, din judetul Galati.

Din primele informatii a reiesit ca o masina blindata si una apartinand Politiei Militare s-au acrosat, aceasta din urma fiind grav avariata.

Dupa producerea accidentului, circulatia s-a desfasurat cu dificultate in zona unde au stationat doua masini blindate in care se aflau militari americani, dar si autovehiculul avariat, care apartine Politiei Militare Romane.

In urma accidentului, nu s-au inregistrat victime, potrivit primelor informatii de la fata locului.

In Poligonul Smardan, din judetul Galati, si la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogalniceanu (CAAMK) din judetul Constanta se desfasoara, in perioada 16 - 30 aprilie, exercitiul Wind Spring 15, la care participa peste 2.200 de militari cu armament si tehnica de lupta din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, Romaniei si Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat de presa al MApN, exercitiul are ca scop antrenarea in comun, intr-o conceptie unitara, a militarilor din tari membre ale NATO sau partenere, pentru mentinerea capacitatii operationale a structurilor si indeplinirea cerintelor specifice de interoperabilitate si standardizare ale Aliantei Nord-Atlantice si ale Uniunii Europene.

In cadrul Wind Spring 15 au loc exercitii de comandament, trageri de lupta, rezolvarea unor situatii tactice complexe. Exercitiul face parte din seria activitatilor de instruire in comun care se desfasoara atat in tara, cat si in afara teritoriului national, in cadrul operatiei "Atlantic Resolve", pentru demonstrarea masurilor de reasigurare adoptate in cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilitatii si securitatii regionale, in special in actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.