Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca vineri contestatia DNA fata de respingerea prelungirii arestului preventiv in cazul fostului ministru al Finantelor Darius Valcov si plasarea acestuia in arest la domiciliu in perioada 25 aprilie - 24 mai, scrie Agerpres.

Initial, instanta suprema a acordat termen de judecata a contestatiei DNA in 29 aprilie, insa l-a preschimbat pentru 24 aprilie intrucat intre timp lui Valcov i-ar fi expirat actualul mandat de arestare preventiva.

ICCJ a respins luni cererea DNA de prelungire a arestului preventiv fata de fostul ministru al Finantelor Darius Valcov, urmand ca acesta sa fie plasat in arest la domiciliu in perioada 25 aprilie - 24 mai. Darius Valcov se afla in arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

In schimbul banilor, Valcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe langa factori de decizie in vederea castigarii unor licitatii de catre Tehnologica Radion pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti.

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare si pentru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale.

Potrivit DNA, incepand cu anul 2011 si pana in prezent, Darius Valcov a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi.