Turistii care vor sa afle detalii despre viata presedintelui Klaus Iohannis si sa vada o parte din locurile dragi acestuia de la Sibiu, pot apela la cativa ghizi, care, contra sumei de 50 de lei de persoana, timp de o ora ii vor conduce, incepand cu 1 mai, prin centrul istoric al orasului, povestindu-le despre copilaria, dar si activitatea ca profesor si primar al sefului statului, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Elena Lotrean, cea care promoveaza "Drumul Presedintelui", a recunoscut ca s-a consultat in alegerea obiectivelor turistice si cu sotia presedintelui, Carmen Iohannis. Potrivit cotidianului Adevarul, organizatorii spun ca i-au prezentat proiectul primei doamne a Romaniei, Carmen Iohannis, "si din reactia ei parea incantata".

Inspirat dupa modelul americanilor, care au inventat "Obama Tour", "Drumul Presedintelui" este primul ghidaj de acest fel din Romania.

"Va invitam sa pasiti, alaturi de noi, in poveste. Pas cu pas. Programul va fi de luni pana duminica, cu incepere de la orele 12.00, 14.00, 16.00 si 18.00. Turistii au ocazia sa vada si interiorul unuia dintre obiective. Spre exemplu, ne gandim sa ii putem duce si in interiorul sediului Forumului Democrat al Germanilor din Romania, formatiune pe care a condus-o presedintele Klaus Iohannis. De asemenea, turistii vor putea sa vada spatiile publice din Primaria Municipiului Sibiu, locul in care a lucrat ca primar Klaus Iohannis. Marimea unui grup este de minim sase si maxim 16 persoane. Costul este de 50 de lei, de persoana. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de o reducere de 50 %, iar copiii sub 10 ani, de gratuitate", a declarat miercuri Elena Lotrean, cea care promoveaza "Drumul Presedintelui".

Cei care doresc sa isi faca o rezervare la acest tur o pot face si pe Internet, accesand site-ul www.drumulpresedintelui.ro, unde exista sansa de a castiga un tur gratuit.

"Itinerariul "Drumul Presedintelui" porneste din Piata Mica numarul 3, de la Sibiu ￯ Gitts, Tours & Crafts, locul care propune rute si experiente culturale in Sibiu si Transilvania. Prima oprire in traseul nostru este pe strada Papiu Ilarian, unde Presedintele si-a petrecut prima parte a copilariei. O casa veche, cu mai multe familii, din centrul istoric al Sibiului. Drumul continua prin parcul Cetatii, locul unde Presedintele s-a jucat cand era copil. Scoala si biserica sunt doua lucruri definitorii pentru orice om. Le aratam turistilor Colegiul Samuel von Brukenthal, locul unde Presedintele Klaus Iohannis a fost profesor, dupa care Biserica Evanghelica, unde stim ca a mers o buna bucata de timp. Desigur, ne oprim si in fata sediului Primariei, unde a fost primar si in fata sediului Forumului Democrat al Germanilor din Romania, unde a fost presedinte", explica Elena Lotrean.

Aceasta a recunoscut ca s-a consultat in alegerea obiectivelor turistice si cu sotia presedintelui, cu Carmen Iohannis.

Turistii care urmeaza "Drumul Presedintelui" pot afla lucruri interesante nu doar despre Klaus Iohannis, ci si despre Sibiu.

Cei care doresc sa stea pe scaunul primarului Klaus Iohannis, nu o vor putea face si vor fi nevoiti sa se multumeasca doar cu o vizita in sala de sedinte a Consiliului Local, unde Klaus Iohannis era prezent impreuna cu consilierii.

Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, s-a nascut la 13 iunie 1959, la Sibiu, intr-o familie de sasi transilvaneni.

Intre anii 1979-1983, a urmat cursurile Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii "Babes Bolyai" din Cluj-Napoca. Dupa absolvirea facultatii, a fost profesor la diferite scoli si licee din Sibiu (1983-1997), inclusiv la Colegiul National ''Samuel von Brukenthal'', al carui elev a fost. A ocupat functia de inspector scolar general adjunct (1997-1999) si apoi inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Sibiu (1999-2000).

Din 1990, este membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR). In 1997, a devenit membru in Comisia de invatamant a FDGR Transilvania, iar in 1998 a fost ales in Comitetul de conducere al FDGR Sibiu, precum si seful Comisiei de invatamant a FDGR Sibiu. Intre 2002-2013 indeplineste functia de presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, fiind reales in 2006 si 2010.

La 30 iunie 2000, a fost ales primar al Municipiului Sibiu, in al doilea tur de scrutin, din partea FDGR. In 2004, a fost reales cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obtinut un nou mandat de primar, intrunind 83,2% din optiuni. A fost reales in functie la alegerile locale din 10 iunie 2012. Si-a dat demisia din functia de primar la 2 decembrie 2014, in urma castigarii alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014.

A initiat numeroase contacte cu investitori straini si cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul sau, municipiul Sibiu a fost numit Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2007 (impreuna cu Luxemburg).

La 20 februarie 2013, s-a inscris in PNL, ramanand si membru FDGR, dar renuntand la presedintia Forumului.