Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015 s-a desfasurat in perioada 14-20 aprilie, la Minsk. Aceasta a fost cea de-a patra editie a competitiei. Romania a ocupat locul 3 in clasamentul pe medalii.
Medaliile de aur
- Simona Diaconu - eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Simona Diaconu este la a patra participare la aceasta competitie, fiind medaliata de fiecare data cu aur.
- Ioana Teodorescu - eleva in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti
- Marina Romina Ivan - eleva in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Marina Romina Ivan este la a doua participare la aceasta competitie; anul trecut, ea a obtinut aici o medalie de bronz.
- Raluca Cobzaru - eleva in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti
Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete (EGMO) este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica (doua probe scrise sustinute in doua zile consecutive). Conform regulamentului competitiei, o echipa este formata din 4 eleve. Editiile precedente au avut loc in Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013) si Turcia (2014), rezulatele elevilor romani incluzand de fiecare data 4 medalii: o medalie de aur si trei de argint, in 2012, o medalie de aur, doua de argint si una de bronz, in 2013 si doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, in 2014 si 2015.
Tarile care au participat la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2015:
Belgia, Bulgaria, Belarus, Elvetia, Finlanda, Franta, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Suedia, Turcia, Ucraina (Sursa)
Subiectele din prima zi de olimpiada:
Subiecte 1 Olimpiada Europeana de Matematica Pentru Fete 2015
Subiectele din a doua zi de olimpiada:
Subiecte 2 Olimpiada Europeana de Matematica Pentru Fete 2015
Solutiile la problemele de olimpiada:
Rezolvare Subiecte Olimpiada Europeana de Matematica Pentru Fete 2015
Nu era vorba ca sintem egali, inclusiv ca inteligenta?
Acum o sa vrea si comunitatea LGBT olimpiadele ei.
Sau ateii, feministele, bautorii de bere, negrii, pieile rosii, obezii...
Nu egali in rezultate! De-aia femeile si barbatii alearga separat la Olimpiada.
http://www.hotnews.ro/stiri-magazin-19967106-marele-maestru-international-nigel-short-femeile-nu-pur-simplu-creierul-necesar-pentru-sah.htm
http://www.npr.org/blogs/13.7/2015/04/16/400075715/is-it-sexist-to-say-that-women-are-superior-to-men
ca negrii nu pot fi rasisti,
https://www.youtube.com/watch?v=RzHoiY1N7kE
ca gayii nu pot fi intoleranti, etc.
http://www.foxnews.com/politics/2015/04/06/age-intolerance-what-indiana-pizza-attacks-tell-us-about-free-speech/
Ne am saturat de excepții. Stirea asta este ca știrile despre Halep, e frumos, e minunat, ne place si citim cu drag, asa cum citim despre povesti cu zane, dar e vorba doar despre un caz exceptional.
Noi vrem sa știm ce se întâmpla cu majoritatea, cu elevii din liceele profesionale, statistici care sa mentioneze unde si ce se întâmpla cu ei dupa liceu. Cât si cum le serveste educatia primită.
Vrem real life, nu povesti de adormit adultii.
Pentru ca poate nici 5% din elevii romani nu au acces la o educație comparabila cu cea pr care o primesc cele 4 fete la liceul internațional de informatica!
Articolul asta este menit sa inducă impresia ca educatia si învățământul românesc sunt pe calea cea buna.
Dați mi voie sa ma îndoiesc de acest lucru.
Bineinteles ca lumea s-a saturat de exceptii. Stirile despre Halep, olimpici, performante sunt neinteresante pentru cei ca dumneavoastra. "Real life" inseamna zavoranu, dna, etc. Bucurati-va intens ca zilele acestea aveti ce urmari pe toate posturile:"Ce s-a mai intamplat la inmormantarea mamei Oanei Zavoranu!"
Ideea lor este buna numai ca, creeaza un vid de inteligenta si in alte judete. Se importa olimpici din toata tara. Acum si-au mai schimbat strategia putin si au la gimnaziu o pepiniere f.buna.
Din cate observ invatamantul de stat incepe sa piarda tot mai mult in fata invatamantului privat.In timp ce le cel de stat , programa omara efectiv copii cu tone de informatii, unele inutile doar de dragul ca unii profesori sa isi mentina catedra, la cele particulare se cauta potentialul fiecarui copil si de incurajeaza acest potential, chiar daca acesta a fost pregatit initial in invatamantul de stat.
Am citit recent un reportaj cu un tanar informatician ce frecventeaza invatamantul de stat si spunea ca ar fi fost mult mai pregatit in domeniul lui daca profesorii celorlalte materii ar fost mai intelegatorii si nu trageau toti de el sa invete cat poate de mult , fiecare , pentru materia lui.