Ministerul rus de Externe avertizeaza Republica Moldova ca expulzarile repetate ale unor echipe de ziaristi rusi vor avea efecte asupra relatiilor bilaterale. Avertismentul vine sub forma unui comunicat postat luni pe site-ul MAE rus(in lb. rusa in original), la cateva ore dupa ce Chisinaul a refuzat sa permita accesul unor ziaristi rusi, motivand ca cei doi nu aveau toate actele care sa le permita sederea in Moldova si nici suma de bani obligatorie.

Autoritatile din Republica Moldova a refuzat in repetate randuri sa permita accesul unor ziaristi rusi de la televiziuni sau publicatii cunoscute ca organe de propaganda ale Kremlinului. Mai mult, in Parlamentul de la Chisinau exista si un proiect de lege care ar interzice retransmiterea unor programe rusesti in Republica Moldova.

In comunicatul postat pe site-ul MAE rus se arata ca procedurile aplicate de autoritatile moldovene cetatenilor rusi sunt "ilegale si nefondate". Mai mult, Ministerul rus de Externe sustine ca Moldova a luat aceste masuri "de dragul cercurilor radicale interesate sa alimenteze sentimentel anti-rusesti".

"Speram ca autoritatile din Chisinau inteleg posibilele consecinte asupra relatiilor ruso-moldave ale unor asemenea actiuni", se mai arata in comunicatul citat.

Reamintim ca Republica Moldova este una dintre tintele predilecte ale razboiului informational dus de Kremlin si mass-media apropiate de puterea de la Moscova. Republica Moldova are o parte a teritoriului sau, Transnistria, sub ocupatia Armatei Ruse.