Generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa se va afla in Romania in zilele de 21 si 22 aprilie, in cadrul unei vizite oficiale, ocazie cu care se va intalni cu ministrul Apararii Mircea Dusa si cu seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca, infomeaza MApN. Printre subiectele de discutii se numara si cele doua structuri de comanda-control ale Aliantei ce vor functiona la Bucuresti.

Pe agenda discutiilor figureaza subiecte precum:

  • evolutia situatiei de securitate din zona extinsa a Marii Negre;
  • masurile de asigurare in cadrul Aliantei Nord-Atlantice;
  • participarea Armatei Romaniei la misiunea NATO din Afganistan, "Resolute Support";
  • cele doua structuri de comanda-control ale Aliantei ce vor functiona la Bucuresti - Comandamentul  Multinational de Divizie Sud-Est si Unitatea pentru Integrarea Fortelor NATO.

Ministrul Dusa si generalul Bradshaw vor lua parte marti, 21 aprilie, in Poligonul Smardan, din judetul Galati, la Ziua Distinsilor Vizitatori a exercitiului "Wind Spring 15" si vor sustine o declaratie comuna de presa.

Miercuri, 22 aprilie, generalul Bradshaw va avea o intalnire, la sediul Ministerului Apararii Nationale, cu seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca.