Asociatiei Falun Dafa Romania organizeaza sambata, orele 11:45 - 13:45 pe trotuarul din fata Ambasadei Chinei din Bucuresti, o manifestatie de comemorare a inceperii persecutiei practicii spirituale Falun Gong in China prin care sa solicite autoritatilor de la Beijing sa puna capat acestei persecutii, pe care asociatie o descrie drept "genocid".

Astfel de "apeluri pasnice", dupa cum le prezinta asociatia, sunt asteptate in peste 114 tari.

In Bucuresti, apelul pasnic va avea loc intre orele 11:45 - 13:45 pe trotuarul din fata Ambasadei Chinei de pe Bd. Beijing, intrarea in Parcul Bordei. De asemenea, intre orele 14:30 - 19:00 va avea loc o activitate de informare a publicului la intrarea in Parcul Herastrau, intrarea Arcul de Triumf.

Cei prezenti vor fi incurajati sa semneze o petitie prin care se cere oprirea persecutiei care continua si in prezent in China.

"Exact cu 16 ani in urma, zece mii de practicanti Falun Gong s-au adunat in mod pasnic la Beijing, cerand conducerii tarii lor sa inceteze sa-i mai hartuiasca. De fapt, scopul lor principal era eliberarea celor 45 de practicanti, care fusesera batuti si arestati cu cateva zile in urma.

Desi parea ca intalnirea, considerata a fi cea mai mare manifestatie de la masacrul din Piata Tiananmen, a decurs bine iar multimea de practicanti a plecat la fel de linistita cum a venit, in vara aceluiasi an, la 20 iulie 1999, regimul chinez a lansat o persecutie de o brutalitale fara precedent impotriva Falun Gong care continua si in zilele noastre in China continentala", informeaza Asociatia Falun Dafa.

Potrivit organizatorilor, Falun Gong cuprinde un set de exercitii line, meditative, si are la baza principiile Adevar-Compasiune-Toleranta

Practica a cunoscut o popularitate rapida in intreaga China incepand din 1992 cand a fost facuta publica, iar fondatorul scolii, domnul Li Hongzhi, a fost nominalizat de multe ori la Premiul Nobel pentru Pace.

Asociatia Falun Dafa arata ca practicantii, estimati de Partidul Comunist Chinez intre 70 -100 de milioane de oameni, au intrat in atentia autoritatilor tocmai pentru ca u pus in incurcatura regimul ateist de la Beijing.

"De atunci, brutalitatea persecutiei a atins cote de neimaginat, in prezent practicantii Falun Gong din China fiind executati, la ordinul propriului guvern, prin prelevarea organelor pe viu, pentru profit, potrivit organizatiilor internationale de drepturile omului", se mai arat in comunicatul transmis de asociatie.