O companie din Sibiu le propune celor care ajung in fosta Capitala Culturala Europeana un tur inedit: o vizita in principalele locuri care i-au marcat devenirea actulului presedinte al Romaniei. Turul este organizat de o companie privata, si va fi disponibil pentru turisti incepand cu 1 mai 2015, scrie adevarul.ro.

"Ideea a venit la un moment dat gandindu-ne ce putem sa facem sa promovam mai bine Sibiul din punct de vedere educational si din punct de vedere cultural, si mai ales din punct de vedere al modelelor, pentru ca sunt atat de putine modele in tara asta, cineva care merita promovat, le numeri pe degete si ne-am gandit ca presedintele este un model care merita promovat din aceste puncte de vedere. E practic o initiativa privata antreprenoriala, ne-am gandit sa imbinam zona de educatie, cultura si turism", explica Elena Lotrean, manager partner&training in cadrul companiei care organizeaza turul.

Doritorii platesc 50 de lei de persoana

Turul va dura aproximativ o ora si jumatate si se va desfasura in centrul istoric al Sibiului.

"Este un tur mai special, porneste de la casa unde a copilarit cand era foarte mic presedintele, casa de pe Papiu Ilarian, si se termina la Primarie, e o ruta frumoasa, atinge toate punctele importante din viata domniei sale, toate care sunt in centrul istoric, nu o sa iesim din centrul istoric", adauga Elena Lotrean.