RADET Bucuresti anunta inceperea manevrelor pentru oprirea furnizarii caldurii in apartamente, se arata intr-un comunicat al regiei autonome transmis sambata Agerpres.

In cadrul acestor manevre pregatitoare au fost oprite CET Grozavesti si CET Progresul, consumatorii arondati acestor doua centrale fiind preluati de celelalte CET-uri aflate in functiune, mentioneaza reprezentantii RADET.

Potrivit comunicatului, intreruperea permanenta a furnizarii agentului termic pentru incalzire catre consumatorii Municipiului Bucuresti va fi facuta, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare, in functie de evolutia temperaturilor.

De asemenea, a fost oprita furnizarea agentului termic pentru incalzire in toate imobilele pentru care au fost depuse cereri din partea asociatiilor de proprietari.

Decizia este luata in conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, care precizeaza ca "oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10 grade C, intre orele 18.00-06.00", mai mentioneaza reprezentantii RADET.

Potrivit prognozei realizate de Administratia Nationala de Meteorologie, pentru intervalul 18-19 aprilie, a fost anuntata o noua racire care va determina scaderea temperaturilor diurne pana la 13-14 grade, iar incepand cu 20 aprilie, valorile termice nu vor mai avea variatii semnificative, fiind anuntate aproximativ 17-18 grade ziua si 5-6 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Pentru informatii suplimentare, bucurestenii au la dispozitie numarul de telefon cu apelare gratuita din orice retea: 0800.820.002.