Ilie Ionita, un apropiat al clanului Camataru si alte 13 persoane, suspectati de evaziune de 2,6 milioane euro, dupa ce au construit 20 de blocuri in Capitala si au vandut mai multe apartamente fara sa plateasca taxe si impozite, au fost retinuti, anunta Mediafax. Ei vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Surse din Politie au declarat, pentru Mediafax, ca afacerea era coordonata de Ilie Ionita, un apropiat al clanului Camataru, care in trecut s-a ocupat de afaceri cu alcool.

Anchetatorii au stabilit ca suspectii au construit 20 de blocuri in cartierul Salaj, din Sectorul 5 al Capitalei, dupa care au vandut mai multe apartamente fara sa emita acte fiscale, prejudiciul fiind estimat la 2,6 milioane de euro. Banii obtinuti din evaziune erau ulterior reinvestiti in construirea de apartamente.

Anchetatorii au facut joi perchezitii in acest caz si au ridicat 21 de persoane, dintre care 15 sunt suspecti si sase au calitatea de martori. Cele 21 de persoane au fost audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Sector 5.

La perchezitii au participat peste 80 de politisti, actiunea fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale si Serviciul de Interventii si Actiuni Speciale.