Premierul Victor Ponta, prezent la bilantul Consiliului Concurentei, a felicitat institutia pentru ca a pus accentul pe preventie si nu a urmat tendinta altor structuri de a urma "o cale militieneasca", structuri pe care el, in mod informal, le numeste ca fiind ale "Republicii Socialiste Romania".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vreau sa apreciez in mod special ca, desi o institutie de control si preventie, mi-a placut faptul ca ati pus accentul pe preventie, nu ati urmat tendinta altor institutii din Romania de a merge pe o cale militieneasca. Nu dau nume si nu precizez la cine ma refer, ca unii sunt in sala si stiu ca, in discutiile informale, le spun "Institutiile Republicii Socialiste Romania", pentru ca s-au intors la anumite practici", a spus PVictor Ponta, pitrivit Mediafax.

Ulterior, intrebat de presa la cine s-a referit prin aceasta afirmatie, Ponta a afirmat ca a vizat o institutie de control.

Intrebat in continuare daca s-a referit la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) sau la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Ponta a raspuns: "Nu se ocupa DNA si DIICOT de controale".

La insistenta presei de a intreba daca, atunci, s-a referit la Directia Antifrauda din cadrul ANAF, Ponta a conchis: "Va spun eu altadata".