Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca joi contestatia depusa de Elena Udrea fata de decizia instantei de a-i respinge o cerere de inlocuire a arestului preventiv. Pe 10 aprilie, Inalta Curte a respins cererea fostului ministru de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai usoara, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, in dosarul 'Gala Bute', scrie Agerpres.

Udrea se afla in arest preventiv din data de 25 februarie.

Avocatul acesteia, Marius Striblea, preciza ca nu mai exista niciun motiv ca Elena Udrea sa mai fie tinuta in arest preventiv.

"Am demonstrat judecatorului ca, de la momentul in care s-a prelungit masura preventiva si pana astazi, temeiurile avute in vedere de judecatorul care a prelungit masura s-au schimbat. Toate probele care au fost dupa data de 23 martie au reliefat o alta situatie de fapt si au combatut teza initiala a parchetului", a spus avocatul.

Marius Striblea a mai spus ca a fost declasificat raportul SPP, document in care se arata ca, in legatura cu data de 6 octombrie 2011, nu se pot da detalii avand in vedere ca acest tip de date nu pot fi stocate de Serviciul de Protectie si Paza. In opinia sa, acuzatia de luare de mita adusa Elenei Udrea se bazeaza in continuare doar pe declaratia lui Gheorghe Nastasia.

In dosarul 'Gala Bute', Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita.

Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita si spalare de bani. Udrea mai este cercetata si in dosarul 'Microsoft', insa ea nu are nicio interdictie in acest dosar.