Dupa George Copos, Gheorghe Stefan 'Pinalti' a facut si el referire vorbele filosofului german Friedrich Wilhelm Nietzsche - Ce nu ma omoara ma face mai puternic - dar la modul negativ, afirmand, la eliberarea din arestul preventiv, ca "beciul domnesc te inmoaie".

Judecatorii Inaltei Curti au decis miercuri ca fostul primar al municipiului Piatra Neamt va fi plasat in arest la domiciliu, dupa ce a petrecut aproape sase luni in arestul Politiei Capitalei, botezat "beciul domnesc", dupa cum spunea la jumatatea lunii martie un alt primar, Radu Mazare, aflat si el in prezent in arest preventiv.

"Beciul domnesc te inmoaie, nu iesi tare de acolo", a spus el, citand si un alt proverb romanesc - oameni multi, barbati putini - despre care afirma insa ca este mult mai adevarata reciproca - barbati multi, oameni putini.

Intrebat de ziaristi ce isi reproseaza, Gheorghe Pinalti a declarat: "Am avut incredere in oameni".

"Nu mai fac politica in viata mea", a spus acesta, iar cand a fost intrebat daca are sa ii reproseze ceva Elenei Udrea acesta a raspuns ca nu are "ce reprosa la nimeni".

Fostul primar a negat si faptul ca ar fi denuntat vreo persoana, dar a precizat ca le-a spus anchetatorilor ca "la campania prezidentiala 2009 erau doua sedii de campanie".

El si-a exprimat regretul ca i-a "reaparut leucemia limfatica", care este insa intr-un "stadiu incipient".