Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, inaintea sedintei de Guvern, ca imobilele confiscate vor fi mai intai oferite institutiilor publice care ar putea sa le foloseasca si abia apoi vor fi vandute, daca acestea nu le doresc.

Sediul Antena 3, confiscat in urma condamnarii lui VoiculescuFoto: Google Street View

"Astazi vreau sa adoptam un prim act normativ privind bunurile confiscate. Acestea sa fie valorificate fie intrand in proprietatea institutiilor publice, fie, daca nu pot fi folosite de nicio institutie publica, sa fie valorificate", a spus Victor Ponta.

De asemenea, premierul a cerut reprezentantilor ministerului Justitiei sa realizeze pana la sfarsitul lunii aprilie proiectul de infiintare a agentiei ce se va ocupa cu administrarea bunurilor confiscate.

In urma adoptarii ordonantei de urgenta, purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, a precizat ca imobilele confiscate pot fi obtinute de catre autoritatile publice centrale sau locale in urma unei solicitari.

"Daca sunt solicitari in aceasta privinta si se incheie procesul verbal de predare-primire in 90 de zile, asa cum prevede ordonanta de urgenta, atunci ele trec in administrarea acestor autoritati centrale sau locale", a aratat Calota, citat de Mediafax.

In cazul in care nu exista solicitari pentru imobilele respective, acestea pot fi scoase la vanzare conform perevederilor Ordonantei 14/ 2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului. Calota a adaugat ca licitatiile de valorificare a imobilelor deja intrate in proprietatea privata a statului vor continua pana la finalizare potrivit vechii Ordonante 14/ 2007.