Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca astazi, in a doua parte a zilei, traficul rutier se va intensifica pe principalele drumuri nationale, in special pe DN1 Brasov - Bucuresti, DN2 Suceava - Bucuresti, DN6 Alexandria - Bucuresti si pe A1 Pitesti - Bucuresti.

In cazul in care se vor forma coloane de autovehicule pe DN1, in statiunile montane de pe Valea Prahovei si la intersectia cu DN73A Rasnov - Predeal, polititstii le recomanda automobilistilor care pornesc din Brasov catre Bucuresti sa circule pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, iar celor care pleaca din zona Bran-Moieciu sa foloseasca rutele DN73 Brasov - Bran - Pitesti, A1 Pitesti - Bucuresti sau DN73 Brasov - Bran - Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat - Targoviste, DN71 Targoviste - Baldana, DN7 Baldana - Bucuresti.

Pe autostrada A1 este posibil ca inainte de lasarea serii sa se circule in coloana la intrarea in Bucuresti dinspre Pitesti. Conducatorii auto care incheie coloanele, sfatuiti sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze din timp.

Care este situatia pe drumurile din tara la aceasta ora

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca in aceasta dimineata nu semnalate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza unor accidente, iar traficul rutier este scazut in intensitate.

In judetul Caras-Severin, DN57 Orsova - Moldova Noua este inchis la kilometrul 65+600 de metri, in zona localitatii Cozla (aproape de limita cu judetul Mehedinti). Masura a fost luata in scopul prevenirii unor accidente ce se pot produce din cauza caderilor de stanci si grohotis pe partea carosabila. Ruta ocolitoare: DN57 Orsova - DN6 Iablanita - DN57B Oravita - DN57 Moldova Noua.

In judetul Timis este inchis DN68A Lugoj - Traian Vuia, intre kilometrii 2+790 si 3+289 de metri, in vederea executarii unor lucrari de consolidare, cu precizarea ca, pe perioada inchiderii, traficul rutier este deviat, in ambele sensuri, pe ruta DN6 (Centura Lugoj) -autostrada A6 (Lugoj-nodul rutier Balint) - autostrada A1 (nodul rutier Balint - intersectie cu DN68A).

Pe Valea Jiului, in perioada urmatoare, circulatia rutiera pe DN66 Bumbesti-Jiu - Petrosani (tronsonul cuprins intre kilometrii 93+500 si 126+000) se va desfasura in conditii de drum in lucru. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa manifeste prudenta sporita la volan si sa reduca viteza de deplasare in zona respectiva.

In judetul Hunedoara, in vederea executarii lucrarilor de reabilitare a Podului Soimus aflat pe DN76 (sectorul cuprins intre km 0+000 - km 0+600), este instituita masura de restrictionare a circulatiei rutiere, cu afectarea unei benzi de circulatie, traficul rutier desfasurandu-se pe o banda, alternativ, dirijat de piloti de circulatie. Pe respectivul segment de drum este permisa doar circulatia autovehiculelor cu MTMA = 7,5 tone, a autovehiculelor speciale destinate interventiilor, precum si a mijloacelor de transport in comun. Ruta ocolitoare pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone:

Sensul de deplasare Brad - Deva: circulatia rutiera se va desfasura deviat pe A1 km 369+110, nod Soimus - A1 km 354+000, nod Simeria, DN 7 km 377+525 - DN 7 Deva;

Sensul de deplasare Deva - Brad: circulatia rutiera se va desfasura deviat pe DN 7 km 394+300, DN 7 km 377+525 nod rutier Simeria - A1 km 354+000 - A1 km 369+110 - DN 76 km 0+600 nod Rutier Soimus.

In judetul Buzau, pe DN10 Buzau-Brasov, in zona lacului Siriu, se mentin restrictiile pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone si restrictia de viteza de 10 km/h, din cauza degradarii unor grinzi ale viaductului Stanca Teherau. Rute ocolitoare pentru traficul greu:

DN1B Buzau - Ploiesti, DN1A Ploiesti - Cheia - Sacele;

DN10, km 47+100, DJ 102B Cislau, Gura Bascei - Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte - Cheia - Sacele.

In judetul Vrancea, din cauza unor alunecari de teren, circulatia pe DN2N Chiojdeni - Vintileasca se desfasoara ingreunat pe anumite sectoare rutiere, cu restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone.

Conform prevederilor H.G. nr. 1777/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, circulatia vehiculelor, altele decat cele destinate exclusiv transportului de persoane, este restrictionata astazi, in intervalul orar 6:00-22:00, pe autostrada A2 Bucuresti - Murfatlar in cazul celor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, iar pe DN7 Pitesti - Ramnicu Valcea - Vestem si pe DN39 Agigea - Mangalia, in cazul celor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.