Traficul rutier pe arterele care duc spre iesirile din Capitala este aglomerat, dupa ce foarte multi bucuresteni au inceput sa paraseasca orasul incepand cu ora 14:00. Politistii rutieri recomanda o serie de trasee alternative pentru principalele destinatii turistice, informeaza Brigada Rutiera, citata de Mediafax.

Potrivit sursei citate, se circula greu pe bulevardul Iuliu Maniu, in Pasajul Lujerului, la intersectia dintre bulevardul Constructorilor cu soseaua Virtutii si la podul Grozavesti, pe DN 1, (zona pasajului rutier Baneasa, ambele sensuri), in zona Pasajului Bucur Obor, dar si pe soseaua Stefan cel Mare, soseaua Colentina si soseaua Mihai Bravu.

In acelasi timp, se circula ingreunat si pe soseaua Chitila, bulevardul Bucurestii Noi, in Piata Chibrit, pe Calea Grivitei, in zona Razoare, pe Calea 13 Septembrie, bulevardul Ghencea, Drumul Sarii, bulevardul Unirii si pe Splaiul Independentei si din Piata Victoriei catre bulevardul Lascar Catargiu , bulevardul Magheru, in Piata Universitatii, pe Calea Victoriei si pe bulevardul Corneliu Coposu.

"Aceasta crestere, completata si de indisciplina unor conducatori de autovehicule, duce in unele situatii la blocarea temporara a intersectiilor", se arata intr-un comunicat emis de Brigada Rutiera.

Potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii Rutiere, Andrei Codau, pentru fluidizarea traficului au fost mobilizati aproximativ o suta de politisti rutieri.

Pe de alta parte, conform Centrului Infotrafic, din cadrul Politiei Romane, la nivel national nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenta a traficului rutier pe niciuna dintre arterele importante din tara, insa este posibil ca, in a doua parte a zilei, valorile de trafic sa creasca. Este vorba, in special de traseele DN7 Bucuresti -Nadlac, la iesirea spre Ungaria, DN5 Bucuresti - Giurgiu, la iesirea spre Bulgaria, DN6 Bucuresti -Timisoara, Autostrada Bucuresti-Pitesti, DN2 Bucuresti - Suceava si DN1 Bucuresti - Brasov, in special pe tronsonul Comarnic - Predeal.

Pentru evitarea aglomeratiei, politistii rutieri recomanda mai multe trasee ocolitoare.

Traseul recomandat spre Brasov este: DN1A Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele; iar pentru Sinaia: DN7 Bucuresti - Baldana, DN 71 Baldana - Targoviste - Fieni - Sinaia.

Cei care doresc sa ajunga cu masina in zona Bran - Moeciu pot folosi A1 Bucuresti - Pitesti si DN73 Pitesti - Brasov sau DN7 Bucuresti - Baldana, DN71 Baldana - Targoviste si DN72A Targoviste - Valea Mare - Pravat si DN73 Valea Mare - Pravat - Brasov.