Sistem de supraveghere video, la Mangalia Consiliul Local Mangalia a votat, marti, in cadrul unei sedinte ordinare, un proiect de hotarare privind realizarea unui sistem de supraveghere video, in oras si statiuni. Conform deciziei alesilor locali, proiectul va fi finantat din taxa de liniste pe care municipalitatea o incaseaza de la agentii economici, informeaza un comunicat al Primariei Mangalia

Camera videoFoto: Hotnews

Intr-o prima etapa, dupa indeplinirea procedurilor legale, se vor monta aproximativ 50 de camere video in cele mai importante zone ale orasului.

"In urma analizelor facute impreuna cu reprezentantii Politiei, am identificat zonele cu cel mai mare risc de infractionalitate. Acelea vor fi primele zone monitorizate video. Centrul de comanda si supraveghere va fi la sediul Politiei Locale", a explicat edilul Radu Cristian.

Conform datelor tehnice, intregul proiect prevede instalarea a peste 300 de camere de supraveghere, atat in Mangalia cat si in statiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun si Olimp, se arata in comunicat.

"Deocamdata incepem cu cele 50 de camere, iar ulterior, in functie de incasarile taxelor extrabugetare, vom continua pana la acoperirea tuturor strazilor din oras si statiuni", a mai spus primarul.

Potrivit statisticilor oficiale, gradul de infractionalitate in zonele supravegheate video ar putea scadea cu pana la 40%, mai scrie sursa citata.