Vizite la pompieri, la Jandarmerie, la metrou, la biblioteci si la Arhivele Nationale, activitati la Muzeul Satului, intr-un tren sau la Academia Sportului au loc in Capitala in cadrul saptamanii "Scoala Altfel", program aflat la cea de-a IV-a editie, desfasurata in perioada 6 - 10 aprilie, scrie Mediafax.

Aflat la cea de-a IV-a editie si organizat la initiativa Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, programul isi propune implicarea copiilor din scoli si gradinite, liceenilor si cadrelor didactice in activitati diverse, in contexte educationale nonformale.

Ministerul Aafacerilor Interne si-a anuntat participarea si anul acesta la program, urmand ca toata saptamana politistii sa desfasoare zilnic, pentru elevii din ciclul primar, gimnazial si liceal, sesiuni de informare privind infractiunile carora le pot cadea victime minorii, delincventa juvenila, traficul si consumul de droguri, traficul de persoane, precum si siguranta in mediul online. Ofiterii de prevenire din cadrul Politiei Capitalei vor merge in gradinite si scoli gimnaziale unde, prin joc si desene animate, ii vor ajuta pe copii sa deprinda comportamente responsabile.

De la aceste intalniri, nu va lipsi cainele politist Zorro. In afara scolii, activitatile dedicate programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" vor debuta luni la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", care isi deschide portile pentru a primi elevii de liceu interesati sa urmeze o cariera de ofiter in Ministerul Afacerilor Interne. Tinerii vor avea posibilitatea sa viziteze salile de clasa si sa stea de vorba cu profesorii care le vor prezenta oferta educationala a academiei.

Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane isi va deschide portile in zilele de marti si joi, intre orele 10.00 si 13.00, pentru toti elevii bucuresteni care doresc sa participe la exercitii de alpinism de interventie, la demonstratii cu cainii si caii care merg in misiune alaturi de jandarmi. Totodata, copiii vor putea invata mai multe despre tehnica din dotarea jandarmilor. Cei interesati de activitatea pompierilor sunt asteptati la Muzeul National al Pompierilor (Foisorul de Foc), la Facultatea de Pompieri, dar si in unitati ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, unde li se va arata cum trebuie sa reactioneze in cazul producerii unui cutremur sau a unei alte situatii de urgenta.

Politistii de frontiera din Giurgiu vor organiza vizite ale Muzeului Politiei de Frontiera din Giurgiu. De asemenea, copiii vor putea admira tehnica din dotarea Politiei de Frontiera si vor participa la exercitii demonstrative.