In aceasta dimineata, Politia Romana efectueaza controale, la nivel national, in principalele piete comerciale, pentru prevenirea si descurajarea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu peste si produse din peste, precum si carne si produse din carne. Joi fusese controlat sectorul panificatiei iar joi cel de legume si fructe.

Peste 5.500 de politisti desfasoara controale in principalele piete comerciale din tara, pentru identificarea celor persoanelor care nu platesc taxe prin comert fara evidentierea banilor incasati in contabilitate, informeaza un comunicat de presa al Inspectoratului General.

"Politistii verifica activitatea agentilor economici, pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu peste si produse din peste, precum si carne si produse din carne. Actiunea vizeaza descoperirea si investigarea ilegalitatilor, comise in urma efectuarii importurilor/operatiunilor intracomunitare si comercializarii acestor produse in pietele din Bucuresti. De asemenea, se verifica respectarea legislatiei in domeniul transportului de marfuri. Se are in vedere stabilirea operatiunilor si circuitelor comerciale derulate de societatile comerciale vizate" se arata in comunicat.

De asemenea, se va actiona si pe linia produselor alimentare de sezon.

Vineri au fost confiscate 4 tone de faina

Vineri dimineata politistii au desfasurat o actiune de prevenire si descurajare a evaziunii fiscale in domeniul comercializarii produselor de panificatie. "Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor general de politie Petre Toba, la data de 3 aprilie a.c., peste 600 de politisti verifica documentele de provenienta, modul de inregistrare a operatiunilor comerciale, dar si conditiile de depozitare si vanzare a produselor alimentare", informa ieri IGPR.

3.900 de kilograme de faina, 233 de kilograme de zahar, 300 de kilograme de margarina si alte produse, fara documente legale, au fost ridicate, vineri, de politisti, in urma controalelor efectuate la societati comerciale de producere si comercializare a produselor de panificatie. In cadrul activitatilor, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 142.000 de lei.

Joi, 1500 de controale au dus la 46 de dosare penale si amenzi de 639.000 lei

Peste 400 de politisti au efectuat, in cursul zilei de ieri, peste 1.500 de controale, la nivel national, in cadrul actiunii pentru prevenirea si descurajarea evaziunii fiscale in domeniul achizitiei si comercializarii de legume si fructe, informeaza un comunicat al Politiei. Politistii au executat controale la 1.028 de societati comerciale, precum si la 758 de persoane fizice.

In urma controalelor, au fost inregistrate 46 de dosare penale, dintre care 29 pentru evaziune fiscala, valoarea estimata a prejudiciului cauzat fiind de 639.001 lei. Politistii au aplicat 607 sanctiuni contraventionale, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, in valoare totala de 1.109.461 de lei. De asemenea, politistii au confiscat 88.004 kg. de legume si fructe, in valoare totala de 134.260 de lei.