Paul Grigoriu, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de radio din Romania, a incetat din viata, vineri, in locuinta sa din (Buciumeni) Dambovita, transmite Radio Romania. Paul Grigoriu era cunoscut ascultatorilor de radio din intreaga tara prin emisiunea Matinal pe care a realizat-o ani buni la Radio Romania Actualitati.

Paul GrigoriuFoto: Radio Romania Cultural

In 2009, intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati, "domnul Radio", asa cum i se spunea lui Paul Grigoriu, marturisea:

"Am aflat cu stupoare, dupa ce a citit un prieten de-al meu ce scrie pe Ordinul acela, ca as putea fi ingropat cu salve de pusca si ca am dreptul la nu stiu ce, la onoruri, la nu stiu ce. La groapa nu trebuie onoruri. La groapa trebuie bocete".

S-a nascut la 6 martie 1945, la Bacau. Anii de dinainte de Revolutie i-a petrecut la Servciul francez al Radio Romania International. A fost una din vocile "Radio Vacanta", iar dupa Decembrie 1989, a fost unul dintre realizatorii "Matinalului", aici, la Radio Romania Actualitati, si mai apoi al "Sfertului Academic". A primit, de la doi presedinti ai Romaniei Ordinul Meritul Cultural si mai apoi, Ordinul Serviciului Credincios.