Sambata, desi valorile termice vor marca o crestere usoara fata de ziua precedenta in cea mai mare parte a tarii, acestea se vor mentine in continuare sub mediile climatologice specifice acestei date, informeaza Mediafax. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros si vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare in zona de munte, local, mixte, in Transilvania si Maramures, predominant sub forma de ploaie in Crisana, Banat si Moldova si cu totul izolat doar sub forma de ploaie in rest.

Noaptea nebulozitatea se va accentua treptat in majoritatea regiunilor si vor fi mai ales ploi in regiunile sud-vestice si cu totul izolat in celelalte regiuni, iar la munte va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua, la munte, in centrul, sudul si estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 4 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre -5 si 5 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali. Pe arii restranse va fi bruma, iar noaptea, izolat, se va forma ceata.

La Bucuresti, vremea se mentine mai rece decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi temporar noros, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla moderat ziua si in general slab noaptea. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de -1...1 grad.

Duminica, vremea se va mentine rece pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si, temporar, indeosebi seara si noaptea, vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie. Exceptie vor face Crisana si Maramuresul unde innorarile vor fi temporare, iar precipitatiile vor cadea pe arii restranse.

In zona montana vor predomina ninsorile, iar in a doua parte a intervalului lapovite si ninsori vor fi si in Transilvania si in Moldova. Izolat cantitatile de apa vor depasi 10...15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-est si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 7 grade. Izolat, in nord-vest, vor fi conditii de bruma.