Gigi Becali a parasit vineri penitenciarul Poarta Alba, promitand ca nu se va mai implica in viata publica si nu va mai aparea la televizor, singurele exceptii fiind cele legate de activitatea echipei sa de fotbal, Steaua, intr-un discurs de aproape o ora si incarcat de parabole biblice.

"Puscaria m-a sporit in dragoste (...) Ce am spus asa voi face, din viata publica voi iesi. Vreau sa ma impac cu toti oamenii care i-am suparat. Sa ma ierte toti jurnalistii care i-am jignit, politicieni, judecatori, procurori, orice om care eu l-am suparat", le-a spus el ziaristilor.

Becali, care a fost eliberat conditionat, a afirmat ca de acum incolo nu il mai intereseaza viata publica: "La Judecata de apoi imi da ceva? Celebritatea, idolatrie este".

"Am aproape de 60 de ani, ce castig daca stau in viata publica? Nici nu mai pot, nu mai am putere, pentru ca e greu", a comentat el.

Finantatorul Stelei le-a povestit ziaristilor ca se spune ca "in puscarie se conduce cu pumnul sau cu mintea", dar lui i-a spus cineva: "Dl Becali, ati condus cu dragoste. M-am dus dupa un hol si am plans".

Pe viitor, a spus el, va cumpara o tipografie unde se vor tipari "numai lucrari ortodoxe".

De asemenea, a promis Gigi Becali, isi va folosi toata averea "pentru mantuirea neamului: spitale, puscarii, biserici".

Dar "niciun leu nu o sa dau in fata casei mele sau pe la Palat, nu dau nici 5 bani la nimeni. Nu fac la mine in fata casei circ", a avertizat acesta.

La final, un ziarist l-a intrebat pe Gigi Becali cum comenteaza faptul ca Elena Udrea este in continuare arestata.

"Stii ce ai inteles din tot ce am vorbit? Nimic. Ce vrei, cancan? nu o sa aveti", i-a replicat Becali.