La aceasta ora, Politia Romana desfasoara o actiune de prevenire si descurajare a evaziunii fiscale in domeniul comercializarii produselor de panificatie. De asemenea, se va actiona si pe linia produselor alimentare de sezon, informeaza un comunicat al Inspectoratului General.

"Din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor general de politie Petre Toba, la data de 3 aprilie a.c., peste 600 de politisti verifica documentele de provenienta, modul de inregistrare a operatiunilor comerciale, dar si conditiile de depozitare si vanzare a produselor alimentare", arata sursa citata.

Actiunea se desfasoara la nivel national, in piete, depozite si fabrici cu produse specifice si are ca obiectiv prevenirea si combaterea faptelor antisociale premergator Sarbatorilor de Pasti, cu preponderenta a celor de evaziune fiscala.

Joi, 1500 de controale au dus la 46 de dosare penale si amenzi de 639.000 lei

Peste 400 de politisti au efectuat, in cursul zilei de ieri, peste 1.500 de controale, la nivel national, in cadrul actiunii pentru prevenirea si descurajarea evaziunii fiscale in domeniul achizitiei si comercializarii de legume si fructe, informeaza un comunicat al Politiei.

Politistii au executat 1.534 de controale la 1.028 de societati comerciale, precum si la 758 de persoane fizice.

In urma controalelor, au fost inregistrate 46 de dosare penale, dintre care 29 pentru evaziune fiscala, valoarea estimata a prejudiciului cauzat fiind de 639.001 lei.

Politistii au aplicat 607 sanctiuni contraventionale, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, in valoare totala de 1.109.461 de lei.

De asemenea, politistii au confiscat 88.004 kg. de legume si fructe, in valoare totala de 134.260 de lei.

"Reamintim ca, activitatile desfasurate de Politia Romana se inscriu in planul de actiuni la nivel national, dispus de Seful Politiei Romane, pentru perioada 2 - 9 aprilie a.c., pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, premergator Sarbatorilor de Pasti, cu preponderenta a celor de evaziune fiscala", mai noteaza sursa citata.