Meteorologii au emis, vineri, o serie de noi atentionari nowcasting Cod Galben de vant puternic, valabile pana la ora 18,00, in 22 de judete din Transilvania, Oltenia si Moldova.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, in intervalul orar 12,00-18,00, local in judetele Alba, Sibiu, Mures, Brasov, Harghita, Covasna, zona montana aferenta, pe arii extinse din judetele Olt si Dolj, local in judetele Valcea si Mehedinti (inclusiv in municipiile Craiova, Dragasani, Slatina si Dr. Tr. Severin), precum si local in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati, se vor semnala intensificari ale vantului, cu viteza la rafala de 55-60 km/h si peste 60 km/h, dar si transport de zapada in zona inalta de munte.

In zonele amintite, izolat viteza vantului va atinge 70 km/h.

De asemenea, pana la ora 17,00, in judetele Satu Mare, Cluj, Maramures si Salaj vantul va depasi la rafala 55-60 km/h.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioada de maximum sase ore, mentioneaza ANM.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, incepand cu ora 10:20, porturile Constanta Nord si Constanta Sud-Agigea au fost inchise traficului maritim si fluvial, din cauza vantului puternic.