Turcia este o sustinatoare a pacii in zona Marii Negre, a Marii Mediterane, a Balcanilor si a Caucazului, a declarat presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, adaugand insa ca pacea nu poate fi instaurata ocupand teritorii si ca nu vrea o lume in care "cel puternic" calca pe cei slabi, potrivit Mediafax.

Presedintele Turciei, aflat in vizita la Bucuresti, a facut aceste afirmatii in contextul in care s-a referit la problemele de securitate si a subliniat faptul ca tara sa este inconjurata de un "inel de foc", amintitnd in acest sens de conflictele existente in Irak, Siria, Ucraina si Crimeea.

Erdogan a spus ca unele dintre aceste conflicte intereseaza si Romania.

Totodata, Erdogan a precizat ca tara sa militeaza pentru pace, dar a subliniat faptul ca nu este normal ca unele teritorii sa fie ocupate de state mai puternice din punct de vedere militar.

"Noi nu consideram normala ocuparea unor teritorii. Nu putem sa instauram pacea ocupand teritorii. Noi nu vrem o lumea in care cel puternic sa calce pe cei slabi", a spus Erdogan.

De asemenea, el a afirmat cele doua state sunt si partenere in NATO si a dat asigurari ca Turcia va sustine "pasii" pe care Romania ii va face in cadrul aliantei nord-atlantice si a promis ca, in cadrul tuturor relatiilor existente, la nivel general, va fi alaturi de statul roman.