Camera Deputatilor a respins, miercuri, cu 217 voturi pentru si 7 abtineri, cererea de reexaminare a legii privind pensiile aviatorilor, formulata de fostul presedinte, fiind adoptata din nou legea care prevede reintroducerea pensiilor de serviciu pentru personalul navigant profesionist, potrivit Mediafax.

Legea prevede ca aviatorii si personalul navigant beneficiaza de pensii de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitate anterioare lunii in care este depusa cererea de pensionare.

Prin respingerea cererii de reexaminare, plenul a pastrat forma legii asa cum a fost adoptata de cele doua Camere ale Parlamentului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Parlament la sfarsitul anului trecut, dar a fost trimis spre reexaminare de fostul presedinte Traian Basescu pe motiv ca este discriminatoriu.

Deputatul PSD Florin Iordache afirma ca legea repara o nedreptate facuta in 2010 unor categorii socio-profesionale.

"Repara o nedreptate facuta in 2010, cand, prin modificarea legii, la opt categorii profesionale s-a facut o nedreptate, precum piloti, personalul navigant, grefieri, personalul Curtii de Conturi, functionari publici parlamentari, parlamentari. Atunci, printr-un act abuziv, acelor categorii socio-profesionale li s-a facut o nedreptate. Sa fiti de acord cu noi si, cand venim cu o lege care va face dreptate si grefierilor, personalului Curtii de Conturi, diplomatilor, personalului tehnic din parlament, chiar si parlamentarilor, sa nu fiti ipocriti, ci sa admitem ca s-a facut o mare nedreptate", a spus Iordache.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestei legi.