Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, urmand ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile intr-un dosar in care este acuzat de santaj si trafic de influenta, informeaza Agerpres.

In acelasi dosar, Constantin Comaneanu, ofiter de politie din cadrul DIICOT, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, a fost retinut de procurorii DNA dupa ce a fost audiat aproape doua ore in noaptea de luni spre marti si i-a fost perchezitionata locuinta. Lucinschi va fi dus in arest si prezentat, marti, la instanta pentru a se lua o masura preventiva fata de el in acest caz.

Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, este cercetat intr-un dosar in care este suspectat de savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2014 - martie 2015, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

El a fost adus de anchetatori la sediul DNA dupa perchezitionarea domiciliului sau din Voluntari, judetul Ilfov.

Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, este cercetat intr-un dosar in care este suspectat de savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2014 - martie 2015, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Surse judiciare au declarat anterior pentru Mediafax ca Sergiu Lucinschi ar fi pretins suma de 4 milioane de euro in perioada decembrie 2014 - martie 2015 intr-o cauza de trafic de influenta si santaj instrumentata de procurorii DNA.