Autotrenurile care au incercat sa treaca frontiera spre Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu - Ruse, in noaptea de marti spre miercuri, au format cozi de aproximativ zece kilometri si au stationat pana in apropierea localitatii Fratesti, ca urmare a unor lucrari care se executa pentru reparatia 'Podului Prieteniei', informeaza Agerpes.

'De trei zile au inceput reparatiile la pod si se circula pe o singura banda, dar la frontiera trecerea se efectua cursiv, Tirurile stationau aproximativ un minut pentru taxe si verificari, dar este posibil si ca autoritatile locale sa dirijeze circulatia in zona cartierului Rudari, de la intrarea in municipiul Giurgiu pentru a evita stationarea acestora acolo', a declarat reprezentantul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) la Giurgiu, Bogdan Bratu.

El spune ca un alt motiv pentru care Tirurile pot forma cozi la frontiera este schimbul de tura in partea bulgara, cand activitatea ar fi intrerupta aproximativ o ora. Si reprezentanta ITPF Giurgiu, Alexandra Popescu, spune ca este posibil ca traficul sa fi fost ingreunat ca urmare a reparatiilor la pod, iar circulatia tirurilor s-a incadrat in limitele unei zile obisnuite, adica de opt sute de masini in 24 de ore.

Reparatiile in partea romaneasca a 'Podului Prieteniei', care face legatura intre Giurgiu si Ruse, au inceput de trei zile si vor dura aproximativ un an.