Presedintele klaus Iohannis considera ca activitatea intensa din ultima perioada a Directiei Nationale Anticoruptie, concretizata in numarul mare de arestari si urmariri penale, este un lucru bun si ca este bine ca se intampla "si acum in ceasul al 12-lea". "Aceasta faza intensa de lupta e urata, e foarte urata, iese la suprafata tot ce a fost si este mai rau si mai urat in poltica, dar va asigura ca fara aceasta faza nu putem sa ne facem bine", a declarat seful statului marti, intr-o conferinta de presa sustinuta cu ocazia implinirii a o suta de zile de mandat.

Intrebat daca in opinia sa sunt intemeiate temerile ca se face abuz de arestari si ca apar acuzatii de "justitie televizata", Klaus Iohannis a raspuns: "Putem constata cu totii ca Romania se afla intr-o faza foarte intensa de combatere a coruptiei, actiuni foarte vizibile ale parchetelor. Consider ca e un lucru bun, vedem si dvs si eu aproape zilnic noi si noi politicieni acuzati de diferite lucruri, ceea ce ne duce cu gandul la o intrebare: cum de au stat atatia ani in spatiul public si nu a venit nimeni sa verifice aceste chestiuni? Bine ca se intampla si acum in ceasul al 12-lea".

"Aceasta faza intensa de lupta e urata, e foarte urata, iese la suprafata tot ce a fost si este mai rau si mai urat in poltica, dar va asigura ca fara aceasta faza nu putem sa ne facem bine", a adaugat presedintele.

Seful statului a laudat activitatea DNA si in cadrul unui interviu publicat, cu o zi inaintea vizitei presedintelui Recep Tayyip Erdogan la Bucuresti, de catre agentia de stiri Anadolu din Turcia si preluat pe pagina Ambasadei Turciei din Bucuresti.

Iohannis a precizat ca statul a crescut capacitatea de lupta impotriva coruptiei si acest lucru este apreciat de Comisia Europeana. Potrivit sursei citate, seful statului a aratat ca in aceasta lupta, infiintarea DNA si rezultatele pe care le-a avut au schimbat societatea romaneasca.

Presedintele Iohannis a mai aratat ca in Romania lupta cu coruptia se da in toate intitutiile statului, DNA fiind una din cele mai respectate institutii din Romania si, totodata, putand fi luata ca model de catre alte tari.