Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate, precum si posibila savarsire a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in declaratii si uz de fals de catre Mirela Delea, Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu. ANI a sesizat Parchetul si in cazul lui Niculae Badalau (Presedintele PSD Giurgiu) in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii.

Potrivit inspectorilor de integritate, parlamentarul social-democrat a declarat in fals ca Mirela Delea nu a exercitat functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Ce scrie in comunicatul ANI:

"DELEA MIRELA se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 martie 2013, intrucat detine, simultan cu functia de Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu, si functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu. Astfel, DELEA MIRELA nu a respectat dispozitiile art. 257, alin. (4) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, potrivit carora Directorul si directorul adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitarii mandatului, functia de presedinte sau vicepresedinte in cadrul unui partid politic, la nivel local, judetean sau national.

De asemenea, intrucat persoana evaluata a transmis Agentiei o adresa in care facea trimitere la inscrisuri oficiale posibil falsificate (documente ce prezinta stersaturi sau adaugiri evidente fata de forma lor initiala), iar, in declaratiile de interese depuse in calitate de Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu a mentionat doar detinerea calitatii de membru PSD in scopul inlaturarii posibilelor sanctiuni administrative care decurg din exercitarea simultana a functiilor de director al unei institutii de invatamant preuniversitar de stat si presedinte in cadrul unui partid politic, au rezultat indicii privind savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii, prevazute de dispozitiile art. 320, alin. (1), art. 323 si art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

Totodata, au rezultat aspecte ce constituie indicii de savarsire a infractiunii de fals in declaratii si datorita adreselor inregistrate la PSD Giurgiu, transmise de catre BADALAU NICULAE (Presedintele PSD Giurgiu), prin care acesta declara faptul ca DELEA MIRELA nu a exercitat functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Municipiului Giurgiu in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire de catre DELEA MIRELA a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii, prevazute de dispozitiile art. 320, alin. (1), art. 323 si art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Municipiului Giurgiu si in cazul lui Badalau Niculae (Presedintele PSD Giurgiu) in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de dispozitiile art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

Persoanele mentionate au incalcat urmatoarele prevederi legale din Codul Penal al Romaniei:

- art. 320, alin. (1), Falsul material in inscrisuri oficiale, potrivit caruia ;

- art. 323, Uzul de fals, potrivit caruia ;

- art. 326, Falsul in declaratii, potrivit caruia .

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. DELEA MIRELA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

.

."