La aceasta ora, peste 150 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza 50 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Dambovita si Ialomita. Sunt puse in aplicare 36 de mandate de aducere, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, in urma cercetarilor, s-a stabilit faptul ca persoanele banuite ar fi folosit o firma de avocatura si un lichidator judiciar, pentru infiintarea, iar ulterior lichidarea si radierea mai multor firme, prin intermediul carora ar fi incheiat tranzactii fictive, in scopul deducerii ilicite de T.V.A.

Prejudiciul este estimat la 5.000.000 de euro, rulajul total al circuitului evazionist fiind de aproximativ 12.000.000 de euro.

Societatile comerciale implicate activau in diverse domenii, precum publicitate, echipamente medicale, tehnologia informatiilor, constructii, paza sau consultanta.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sector 4 Bucuresti.

La perchezitii participa si politisti din cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Ilfov, Dambovita si Ialomita.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al S.R.I.