Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs in Vrancea, sambata noapte, la ora 02:44, potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului. Cutremurul s-a produs la o adancime de 141 de km si s-a simtit in mai multe orase din tara, inclusiv in Capitala. Este cel mai mare cutremur din acest an, precedentul, care a avut loc pe 24 ianuarie, inregistrand 4,6 grade.

Cutremur in VranceaFoto: infp.ro

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (34 de kilometri), Targu Secuiesc (49 de kilometri), Ramnicu Sarat (54 de kilometri), Focsani (57 de kilometri) si Valenii de Munte (59 de kilometri).

Acest cutremur vine dupa cel de vineri, de la ora 23.48, produs in zona Vrancea, la adancimea de 115 kilometri.

Pana aseara, cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs in 24 ianuarie, in zona seismica Vrancea. Un alt cutremur, tot cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter, s-a produs in 16 martie, epicentrul seismului fiind in judetul Buzau.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.