Michael Turner, congressman american care conduce grupul de prietenie cu Romania, si Frank Rose, adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentului, vor veni in Romania luni, 30 martie. Saptamana trecuta, o alta delegatie de membri ai Congresului SUA s-a aflat la Bucuresti.

Frank RoseFoto: Ambasada SUA

Michael Turner se va intalni la Palatul Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. El va fi insotit in vizita din Romania de Loretta Sanchez (co-presedinta grupului pro Romania din Congres), si impreuna vor participa la Forumul New Prospects of the U.S. ¬ Romania Strategic Partnership, eveniment ce va avea loc la Biblioteca Centrala Universitara sub patronajul presedintelui Klaus Iohannis.

Tot luni va veni la Bucuresti si Frank Rose, adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentului. Potrivit unui anunt al Departamentului de Stat, Rose va face un turneu in Romania, Israle si Turcia, unde va avea discutii cu oficialii locali pe tema apararii antiracheta, securitatea spatiului si alte teme de securitate. Frank Rose va avea un discurs la Universitatea Romano-Americana si la SNSPA.

Reamintim ca saptamana trecuta s-a aflat la Bucuresti o alta delegatie de membri ai Congresului SUA condusa de Mac Thornberry, presedintele Comitetului pentru Fortele Armate din cadrul Camerei Reprezentantilor. Congressmenii americani au discutat cu presedintele Iohannis si premierul Ponta despre parteneriatul strategic politico-militar si de securitate intre Romania si SUA, colaborarea in cadrul NATO si participarea Romaniei la amplasarea, la Deveselu, a sistemului de aparare antibalistic, situatia tensionata din Ucraina.