Avocatului Poporului anunta printr-un comunicat de presa ca s-a sesizat din oficiul in cazul barbatului caruia i-a fost amputat organul sexual.

Victor Ciorbea (foto arhiva)Foto: Agerpres

Victor Ciorbea si institutia Avocatului Poporului au fost criticate pentru lipsa de reactie in fata a mai multe sesizari facute de societatea civila sau parlamentari, cum ar fi cea privind Ordonanta de urgenta privind migratia primarilor. Victor Ciorbea a fost criticat si in Raportul MCV de anul acesta pentru ca nu a atacat la Curtea Constitutionala anumite ordonante de urgenta ale Guvernului Ponta, in conditiile in care doar el putea face o astfel de actiune.

Acum, insa, institutia condusa de Victor Ciorbea s-a autosesizat si "efectuează o anchetă la Spitalul Municipal Buzău în cazul unui bărbat căruia i-ar fi fost amputat organul sexual din cauza unei septicemii apărute ca urmare a executării unei proceduri medicale. Ancheta se desfășoară în urma aparițiilor din presă pe această temă".

"Investigația se desfășoară cu privire la posibila încălcare a art. 34 și art. 22 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la viață și la integritate fizică și psihică. În cursul anchetei vor fi solicitate informații de la Spitalul Municipal Buzău și de la Colegiul Medicilor din România. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice la finalizarea cercetărilor" se mai scrie in comunicat.