Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Renita, l-a informat pe premierul Victor Ponta, in contextul vizitei la Bucuresti a presedintelui Parlamentului din Chisinau, ca unele dintre masinile donate recent de Romania s-au defectat si necesita reparatii, Ponta spunand ca partea romana va suporta costul, transmite Mediafax.

"Sa le luam la Iasi, sa le reparam noi, sau sa le reparati si sa va decontam ce e de platit", i-a spus Ponta ambasadorului moldovean, dupa ce a aflat problema.

Acesta a multumit, precizand ca o va informa pe "doamna ministru" (Monica Babuc, ministrul Culturii din Republica Moldova-n.r.).

Intrebat ulterior de Mediafax care sunt problemele semnalate, ambasadorul Republicii Moldova a fost evaziv in explicatii, precizand doar ca s-au defectat "niste piese" ale unor autobuze donate de Romania unor teatre din Republica Moldova.

In luna octombrie a anului trecut, Guvernul Romaniei a donat aproape 140 de autovehicule pentru scolile, institutiile publice si teatrele din Republica Moldova, ceremonia de donare fiind organizata in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, in prezenta prim-ministrilor Republicii Moldova si Romaniei, Iurie Leanca si Victor Ponta.

In total, au fost donate 100 de microbuze pentru scoli, trei autobuze pentru teatre si 35 de automobile pentru institutiile publice din Moldova.

Prim-ministrul moldovean a multumit atunci Executivului de la Bucuresti pentru acest gest de prietenie si a apreciat ca donatia va contribui la modernizarea Republicii Moldova.

Anterior, in luna august, Guvernul roman donase alte 15 automobile, valoarea totala a donatiei ridicandu-se la aproximativ patru milioane de euro.