Romania, "considerata unul dintre cele mai corupte state europene", si-a atras noi critici dupa ce Senatul a blocat miercuri arestarea lui Dan Sova, comenteaza agentia Reuters.

"Parlamentarii romani au dat aviz cererii procurorilor de arestare a unui fost ministru de Finante acuzat de coruptie, dar au blocat arestarea altui fost ministru, atragand noi critici referitoare la seriozitatea angajamentului de a contracara coruptia la nivel inalt", scrie Reuters, citata de Mediafax.

"Statele Unite, Marea Britanie si Olanda au emis comunicate dupa decizia Parlamentului roman de a nu anula imunitatea fostului ministru al Transporturilor Dan Sova, o decizie care a generat furie si apeluri pe retele de socializare in vederea organizarii de proteste", continua agentia Reuters.

"Romania este considerata unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeana, iar sistemul judiciar este supus unei monitorizari speciale (de catre UE); cu toate acestea, procurorii si magistratii romani au fost laudati la Bruxelles", subliniaza agentia de presa, notand ca, in schimb, Parlamentul Romaniei a dat aviz favorabil arestarii fostului ministru al Finantelor Darius Valcov.