Miercuri DIICOT a efectuat o actiune de prindere in flagrant a doi cetateni sarbi, de origine albaneza, care transportau disimulat intr-un autoturism cantitatea de 4,5 kilograme heroina, valoarea de piata fiind de aproximativ 250.000 euro, informeaza un comunicat al Directiei.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara au destructurat astfel un grup infractional organizat specializat in traficul international de droguri de mare risc pe relatia Turcia - Albania - Italia via Bulgaria - Romania reusind capturarea cantitatii totale de 4,5 kilograme heroina.

Avand in vedere gradul ridicat de puritate al heroinei suspectii urmau sa o amestece cu substante compatibile in vederea comercializarii, arata sursa citata.

Procurorii D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Timisoara au luat masura preventiva a retinerii fata de cele doua persoane urmand a fi solicitata instantei arestarea preventiva.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Operatiuni Speciale Timisoara si Serviciul Roman de Informatii.