Presedintele Barack Obama l-a desemnat marti pe Hans G. Klemm candidat pentru functia de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania. Potrivit Departamentului de Stat, acesta vorbeste germana si japoneza.

Hans G. KlemmFoto: Wikipedia

Candidatura sa urmeaza sa fie supusa aprobarii Congresului.

Ministrul roman de externe, Bogdan Aurescu a salutat nominalizarea diplomatului ca noul ambasador al Statelor Unite in Romania printr-o postare pe Twitter. "Astept cu nerabdare sa lucram impreuna pentru intarirea in continuare a Parteneriatului Strategic Romania-SUA", a mai scris Aurescu.

Hans G. Klemm, angajat in Foreign Service din cadrul Departamentului american de Stat, este senior advisor in cadrul subsecretariatului pentru Management al Departamantului de Stat, pozitie pe care o detine din ianuarie 2015.

Anterior, acesta a fost principal deputy assistant secretary in cadrul Biroului pentru Resurse Umane al Departamentului in perioada 2012 - 2015. A ocupat postul de senior coordinator pentru Forumul de cooperare economica Asia-Pacific in cadrul Biroului Afaceri Asia de est si Pacific, in 2012, si senior coordinator pentru Statul de drept la ambasada SUA din Kabul, Afghanistan, in perioada 2010 - 2012. A fost ambasador in Timorul de Est in perioada 2007 - 2010.

Anterior, a fost consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA in Tokyo, Japonia, in perioada 2006 - 2007, si director si director adjunct la Oficiul pentru dezvoltarea carierei in Biroul pentru resurse umane 2004 - 2006.

A fost director adjunct in Biroul pentru Uniunea Europeana si Afaceri Regionale in perioada 2000 - 2001. A ocupat diverse pozitii in cadrul Departamentului de Stat in tari precum Germania, Japonia, Coreea de Sud, Trinidad Tobago.

A absolvit Universitatea Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

HotNews.ro anunta, in urma cu cinci zile, ca Washington-ul va trimite in scurt timp un ambasador la Bucuresti, dupa mai bine de doi ani in care Ambasada a functionat condusa de interimari.

Ultimul ambasador plin la Bucuresti a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul in decembrie 2012, dupa care misiunea diplomatica a fost condusa interimari: Duane Butcher si acum Dean Thompson. Statelor Unite li s-a reprosat ca nu trimit ambasador plin intr-una din tarile cu care au parteneriat strategic si intr-un context regional dificil generat de criza ucraineana.