Presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia, Carmen Iohannis, vor participa, miercuri, la dineul oficial care va avea loc la Castelul Peles din Sinaia cu ocazia zilei de nastere a principesei Margareta, acesta fiind primul presedinte in functie din istoria Romaniei care participa la un eveniment oficial la Castelul Peles, alaturi de familia regala.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, citat de Agerpres, evenimentul va avea loc la ora 19.00, in Sufrageria de Stat a Castelului Peles, la dineu urmand sa ia parte si reprezentanti ai autoritatilor publice din Romania si din Republica Moldova, personalitati ale vietii culturale, diplomatice, sportive si reprezentanti ai clerului si societatii civile.

Conform sursei citate, cu ocazia acestui dineu se marcheaza si o premiera, in conditiile in care Klaus Iohannis este primul presedinte in functie din istoria Romaniei care participa la un eveniment oficial la Castelul Peles, alaturi de familia regala.

De altfel, Iohannis a fost si primul presedinte care a avut o intalnire cu familia regala inainte de investirea in functie.

Castelul Peles gazduieste, in aceasta perioada, o serie de evenimente cu ocazia zilei de nastere a principesei mostenitoare Margareta.

Astfel, principele Radu a inmanat, marti, distinctia Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Regelui Mihai I federatiilor romane de rugby si oina, iar principesa Margareta a conferit, in numele regelui Mihai, calitatea de Furnizor al Casei Regale a Romaniei unor companii comerciale din tara noastra.

De asemenea, miercuri, inaintea dineului oficial, principesa va decora o serie de personalitati marcante ale vietii publice si o serie de institutii culturale si de invatamant din Romania si din Republica Moldova, ceremonia urmand sa aiba loc in Holul de Onoare.