Germanwings este una dintre cele mai cunoscute linii aeriene europene. Apartine Lufthansa si avioanele sale nu au fost implicate in niciun incident grav pana la cel de marti. Compania are peste 2.000 de angajati, flota este compusa din aeronave Airbus si Bombardier, iar in 2013 a transportat 16 milioane de pasageri. Pilotii companiei au facut numeroase greve in ultimii ani, nemultumiti de conditiile de pensionare.

Logo GermanwingsFoto: -

Germanwings este companie detinuta de Lufthansa, a fost infiintata in 1997 si are sediul la Koln. Principalele hub-uri sunt Koln, Stuttgart, Hamburg si Berlin Tegel. Initial compania s-a numit Eurowings si era o filiala low-cost a Lufthansa, insa din 2002 a devenit companie de sine-statatoare sub numele actual.

Flota contine peste 80 de aeronave: Airbus A319, Airbus A320, Airbus A330 si Bombardier CRJ900 NextGen

Compania are zboruri si catre Romania, dar si spre peste 20 de alte tari europene. Opereaza si destinatii indepartate, cum ar fi Astana (Kazahstan) si Varadero (Cuba). Cifra anuala de afaceri trece de 600 milioane euro, numarul de angajati este de peste 2.000 si pana in prezent aeronavele nu au fost implicate in vreun incident grav.

In ultimii doi ani multe zboruri de scurt parcurs au tercut de la Lufthansa, la Germanwings. Este vorba de zboruri interne germane si de curse din Germania catre tarile vecine, in special Elvetia.

Foarte recent, pilotii Germanwings au facut greva, cerand sa primeasca sporurile de pensionare promise. In 2014 traficul aerian a fost intrerupt mai multe zile si recent au fost noi proteste. Compania a fost data in judecata si de multi pasageri furiosi de anularea zborurilor.

Compania a avut si un diferend pe tema definirii intarzierii unui avion, Comisia Europeana anuntand in septembrie 2014 ca ora ajungerii la destinatie nu este cea la care avionul aterizeaza, ci cea la care se deschid usile.