Cum ar putea fi optimizat programul Laptele si Cornul? Care sunt zonele in care acesta are impact si cat ne mai costa? Ciprian Ciucu, Director de Programe CRPE si Victor Olsavszky seful Biroului pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii au discutat online despre reformarea programului de lapte scolar si beneficiile pe termen lung ale programului dar si despre impactul programului si eficiata acestuia.

Stream videos at Ustream

Dr Victor Stefan Olsavszky este sefului Biroului pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii din 1997. In aceasta functie, interactioneaza ca o interfata intre OMS si guvern, realizeaza activitati de continuare, monitorizare si evaluare a tuturor activitatilor OMS si a celor legate de sanatate, reprezinta un punct focal pentru comunitatea internationala care activeaza in domeniul sanitar in Romania, asigura coordonarea la nivel national si cu partenerii externi, precum si mobilizeaza si rationalizeaza utilizarea resurselor, organizeaza conferinte nationale etc.

Dr Victor Stefan Olsavszky se afla in contact permanent cu organizatiile internationale principale, ca de exemplu UNICEF, Banca Mondiala, UNFPA, UNDP, IMF, UE etc. Dr Olsavszky a asigurat expertiza internationala in cadrul procesului de reforma ONU, ajutand trei echipe de tara ONU sa-si consolideze sprijinul in concordanta cu nevoile tarilor respective (misiuni in Togo, Republica Moldova si Uzbekistan). Dr Olsavszky are un doctorat in domeniul sanatatii publice, cu lucrarea "Profilul profesiei de asistent medical in Romania".

Ciprian Ciucu este Directorul de programe al Centrului Roman de Politici Europene si expert in evaluare de politici publice si programe de finantare. Are o experienta bogata in sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizatii cunoscute precum "Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile", "Centrul Educatia 2000+ (Soros Open Network)". A acordat consultanta in cadrul mai multor proiecte de asistenta tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agentii si ministere din Romania, Republica Moldova si Georgia. In perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutatii de Litere.