Jurnalistul Rares Bogdan s-a prezentat joi dupa-amiaza la sediul DNA, el declarand ca a facut acest lucru "de bunavoie", dupa ce a aparut in stenogramele din dosarul lui Marian Vanghelie. "N-am vorbit niciodata asa ceva cu Marian Vanghelie. (...) Credeti ca la Klaus Iohannis s-ar putea duce cineva cu asa ceva?", a afirmat Rares Bogdan la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Rares Bogdan a sustinut ca numele sau a fost folosit deoarece "este cunoscut": "Pai pe cine sa foloseasca? Sunt cunoscut. Daca era acum 10 ani o foloseau pe Andreea Esca, acum ma folosesc pe mine pentru ca sunt cunoscut."

Rares BogdanFoto: Agerpres

Intrebat de jurnalisti de ce a venit la DNA, Rares Bogdan a raspuns: "Pai daca am aparut in stenograme..." El a explicat ca i-a cerut procurorului din dosarul lui Marian Vanghelie sa-l primeasca pentru a sta de vorba, dupa ce primarul Sectorului 5 ar fi facut o referire la el intr-o discutie interceptata de anchetatori.

UPDATE: Rares Bogdan a fost citat la DNA ca martor, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Rares Bogdan a adaugat ca a dat in judecata postul de televiziune Romania Tv, dar nu si pe Marian Vanghelie: "Am dat in judecata Romania Tv. (...) Credeti ca Vanghelie mai trebuie sa fie dat in judecata? Nu dau in oameni care au deja probleme niciodata."

In legatura cu Klaus Iohannis, realizatorul tv a spus ca "Credeti ca la Klaus Iohannis s-ar putea duce cineva cu asa ceva? N-am fost la Palatul Cotroceni, dar ma bucur enorm ca dansul e presedinte."

UPDATE La iesirea din sediul DNA, Rares Bogdan a declarat ca a stat de vorba cu procurorul care se ocupa de caz: "Omul e de buna intentie, am stat de vorba, am baut o cafea, foarte buna cafeaua, mi-a facut o doamna o cafea. (...) Eu vorbeam cu Marian Vanghelie, jumatate erau injuraturi la guvernarea Ponta si la Victor Ponta, cealalta jumatate la Sebastian Ghita si la modul in care devalizeaza bugetul de stat. In situatia in care e Marian Vanghelie astazi, nu o sa ii spun eu (...) Voi sunteti toata ziua aici, in 6 luni e curatenie in Romania si restart pentru toti. Sa ii sustinem pe oamenii astia sa curete Romania."

Inreferatul procurorilorprin care se cerea arestarea preventiva a primarului sectorului 5 este redata interceptarea unei discutii dintre Marian Vanghelie si Dinu Mariana Carla, in care primul spunea ca poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul realizatorului TV Rares Bogdan, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, sustinand ca presedintele Romaniei ar avea nevoie de el pentru a avea majoritatea in Senat.

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat miercuri seara de ziaristi, la Ateneul Roman, daca realizatorul TV Rares Bogdan a intervenit la el in favoarea lui Marian Vanghelie, asa cum ar fi afirmat primarul sectorului 5, seful statului raspunzand: "Asta a fost gluma din aceasta seara".