Presedintele Klaus Iohannis arata, intr-o postare pe Facebook, ca diferitele forme de coruptie de care se pot face vinovati demnitarii nu compromit numai persoanele in cauza, ci clasa politica in general dar si credibilitatea institutiilor statului. Seful statului face referire atat la cazul Borbely, pe care il descrie drept "sfidarea justitiei in Parlament", dar si la Darius Valcov.

Mesajul presedintelui a fost postat inaintea anuntului facut de premierul Victor Ponta potrivit caruia Darius Valcov,fata de care DNA a demarat procedura de incepere a urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, si-a dat demisia din functia de ministru de Finante.

"Traficul de influenta, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscala si alte forme de coruptie de care se pot face vinovati demnitarii nu compromit numai persoanele in cauza, ci si clasa politica in general si credibilitatea institutiilor statului in ochii cetatenilor. Am asistat recent la sfidarea justitiei in Parlament in cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului intarzie sa-si prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influenta. Mesajul meu este unul singur: nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dubla responsabilitate, sa-si respecte alegatorii si sa intareasca, prin cinste si corectitudine, institutiile statului", arata presedintele Iohannis pe Facebook.