Complexul expozitional Romexpo din Bucuresti va relua lucrarile de extindere si modernizare, urmand sa investeasca 10 milioane de euro, in urmatorii doi ani, in extinderea suprafetei de expunere cu 36.000 de metri patrati. Proiectul de extindere si modernizare presupune cresterea suprafetei interioare brute de expunere cu 36.000 de metri patrati, prin construirea a doua pavilioane noi, anunta Mediafax.

Lucrarile la extinderea si modernizarea Romexpo au fost incepute in anul 2008, pe fondul cresterii economice sustinute a Romaniei si a unui trend puternic pozitiv al pietei de targuri si expozitii, valoarea proiectului fiind estimata la 36 de milioane de euro la acea data.

Criza economica mondiala ulterioara anului 2008 a determinat amanarea proiectului, intrucat piata expozitionala din Romania a suferit o contractie puternica, de aproximativ 30 ¬ 35%, stabilizandu-se spre sfarsitul anului 2012.

"Ameliorarea conditiilor de piata la nivel european si regional, precum si performantele economice recente ale economiei nationale creeaza premisele necesare adoptarii unei strategii de dezvoltare. Prin strategia adoptata, Romexpo isi va dubla suprafata expozitionala interioara, devenind al treilea centru expozitional ca marime din regiunea Europei de Sud-Est, dupa centrele expozitionale de la Zagreb, Croatia si Salonic, Grecia", a declarat pentru Mediafax Catalin Trifu, directorul general al Romexpo.

Noile pavilioane vor functiona atat in regim expozitional, cat si ca centru de evenimente si congrese, putand gazdui reuniuni si conferinte.

In anul 2014, centrul expozitional Romexpo a gazduit 66 de manifestari expozitionale, dintre care 41 au fost organizate de Romexpo SA, iar 25 au fost organizate in parteneriat cu alti organizatori de targuri si expozitii, pe o suprafata expozitionala totala de 315.000 metri patrati, pe care au expus 6.188 de firme din 39 de tari, inclusiv Romania, care s-au adresat unui public de 523.000 de persoane, atat vizitatori specialisti, cat si public larg.

De asemenea, au fost organizate 95 de congrese, conferinte, seminarii, cursuri, spectacole si receptii, precum si un numar de 9 concerte si evenimente ale unor artisti cunoscuti, precum Armin van Buuren, Thirty Seconds To Mars sau Peter Gabriel.

Pentru anul 2015 Romexpo isi propune introducerea in programul expozitional a 7 noi expozitii si targuri si organizarea a 31 de evenimente noi dedicate mediului de afaceri.

Romexpo SA este o societate pe actiuni cu capital privat, avand ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei.