Peste o suta de vehicule blindate care apartin fortelor NATO au ajuns samata la Constanta. Imaginile filmate cu o drona a Claboo Media arata trenul ce transporta vehiculele la baza militara americana de la Mihail Kogalniceanu, scrie Mediafax. Imaginile surprinse de drona Claboo Media arata trenul care a intrat in tara prin vama Curtici si a carui destinatie finala a fost baza militara americana de la Mihail Kogalniceanu.

Convoiul militar NATOFoto: Captura Youtube.com

La Marea Neagra au loc exercitii militare NATO, la care participa militari din Romania, Bulgaria si Turcia. Exercitiile navale vor include simulari de atacuri antiaeriene si antisubmarin, precum si activitati de coordonare, potrivit Comandamentului maritim al Aliantei Nord-Atlantice.

Cele sase nave ale gruparii NATO Standing Maritime Group-2 (SNMG-2), care desfasoara exercitii in Marea Neagra, fac o escala, de vineri pana duminica, in Portul Constanta.

Condusa de contra-amiralul Brad Wiliamson, SNMG-2 este una dintre cele patru grupari navale multinationale ale Aliantei Nord-Atlantice si este alcatuita din fregatele HMCS Fredericton - Canada, TCG Turgutreis - Turcia, ITS Aliseo - Italia si Regina Maria - Romania, crucisatorul american USS Vicksburg - nava comandant si nava auxiliara FGS Spessart din Germania.