Rares Bogdan a negat faptul ca ar fi discutat vreodata cu Marian Vanghelie despre o interventie la presedintele Klaus Iohannis, afirmand insa ca este un "abuz" din partea procurorilor mentionarea in referat a interceptarii in care primarul Sectorului 5 spune ca va discuta cu realizatorul Realitatea TV "sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis".

Rares BogdanFoto: Agerpres

In opinia sa, este vorba despre "o chestiune de teribilism" a lui Vanghelie "in discutia cu o femeie".

Acesta a declarat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca a discutat ultima oara cu presedintele Klaus Iohannis in 22 ianuarie, "trei minute", dupa interviul pe care i l-a luat la Palatul Cotroceni.

"Nu-mi permit sa ii dau telefon. In campanie a fost una, de cand e presedinte respect functia", a sustinut Rares Bogdan.

El a spus insa ca procurorul de caz a comis un "abuz" atunci cand a redat in referat interceptarea unei discutii dintre Marian Vanghelie si Dinu Mariana Carla, in care primarul spune ca poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul realizatorului TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, sustinand ca presedintele are nevoie de el sa faca majoritatea in Senat.

Aceasta discutie "nu are legatura cu cazul" si "imi produce prejudicii de imagine foarte grave", a declarat Rares Bogdan, adaugand ca Marian Vanghelie nu-si "permitea sa vina" sa ii ceara astfel de lucruri.

Rares Bogdan a incercat sa argumenteze ca "nu are nicio relevanta folosirea numelui" sau in referat iar "faptul ca il introduce pe Klaus Iohannis in aceasta ecuatie" este "foarte grav".

"As vrea sa-l vad fata in fata pe procuror sa-l intreb 'dom'ne de ce m-ati bagat pe mine in asta?", a adaugat acesta.

"Nu sunt atat de apropiat de Cotroceni cum se crede", a adaugat acesta, subliniind insa ca isi doreste ca Victor Ponta "sa cada de la putere".

Rares Bogdan a recunoscut ca are o relatie buna cu primarul Sectorului 5, ca a prezentat Vanghelionul, in urma cu trei ani si ca Marian Vanghelie ii este "simpatic" si ii doreste "sanatate si sa duca cu bine pedeapsa".

Insa, in momentul in care se va intalni cu Vanghelie, il va intreba: "Ba, esti tampit de ce ai zis asa ceva cand stiai ca nu ai vorbit cu mine chestiunea asta?"