Elena Udrea nu va fi dusa la spital pentru controlul ginecologic, de care beneficiaza conform legislatiei privind masurile privative de libertate, ea refuzand aceasta examinare prin semnarea unei cereri, au declarat, pentru Mediafax, surse din Politie.

Potrivit sursei citate, Elena Udrea si-a exprimat in scris dorinta de a nu fi consultata ginecologic, cererea fiind completata in fata oamenilor legii.

"In conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, persoanele incarcerate beneficiaza de asistenta medicala. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar in situatia in care persoana refuza examinarea, aceasta nu va fi efectuata (refuzul se consemneaza in scris)", se arata intr-un comunicat de miercuri al Politiei Capitalei.

Astfel, daca este consemnat refuzul persoanei private de liberate de a fi examinata, aceasta nu mai este dusa la spital din unitatea de detentie.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea, aflata in Arestul Politiei Capitalei, a scris pe pagina acesteia de Facebook ca deputata va fi dusa, joi dimineata, "impotriva vointei sale", la Spitalul "Dimitrie Gerota" pentru control ginecologic, desi a declarat ca nu vrea sa faca acest control, pentru a-si exercita dreptul de a refuza in fata medicului de la spital.

"Maine dimineata (joi - n.r.), la ora 10, impotriva vointei sale, Elena Udrea va fi dusa la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Desi a declarat ca nu vrea sa faca acest control, va fi totusi dusa in catuse pentru a-si exercita dreptul de a refuza in fata medicului de la spital!", este scris pe Facebook.

Echipa de comunicare intreaba retoric ce regulament "inept" poate obliga femeile la o asa situatie umilitoare si de ce, pe langa jena de a se trezi in fata ginecologului in catuse, este nevoie sa fie cheltuiti atatia bani cu plimbatul cu duba pana la spital si inapoi, atata timp cat isi pot exercita dreptul de a refuza in fata medicului de la arest.

Elena Udrea este arestata preventiv in dosarul "Gala Bute" din 25 februarie.