Senatul a adoptat, miercuri, in calitate de prima Camera sesizata, proiectul de lege privind aprobarea OUG 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, menita sa sustina fiscalizarea veniturilor realizate de operatorii economici care livreaza bunuri si servicii catre populatie, scrie Mediafax.

Ordonanta prevede ca bonurile fiscale participante la loterie trebuie depuse direct la sediile administratiilor financiare din intreaga tara, iar cumparatorii pot refuza sa achite bunul achizitionat daca agentul economic refuza sa emita bon fiscal.

La Loteria bonurilor fiscale pot participa persoane de toate varstele si se vor efectua extrageri a doua valori, respectiv un numar din intervalul 1 - 999, reprezentand valoarea bonului fiscal fara subdiviziunile leului, si data emiterii bonului.

Prima extragere ocazionala va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paste).

Extragerile lunare vor fi organizate in prima duminica dupa data de 15 a lunii, in timp ce extragerile ocazionale (de exemplu de Paste sau Craciun) vor fi stabilite prin ordin al ministrului Finantelor Publice si publicate in Monitorul Oficial.

Pot fi inscrise la extragere bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA.

Ordonanta, aprobata de Senat cu 107 voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere, va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.